Koiran terve rakenne ja liikkeet – seminaari

20,00  / hlö

Kaikkien meidän tavoitteena on hyvä rakenteinen koira, joka elää pitkän ja terveen elämän, ja koiran rakenne kestää sen käyttötarkoituksen, johon kyseinen koira on luotu.

Yrityksemme osakas, ulkomuototuomari, koirankasvattaja ja koira-alan pitkäaikainen kouluttaja Teija Viljanmaa pitää valtakunnallisen koiran päivän kunniaksi 24.4. klo 18:00 koulutuksen koiran rakenteesta ja koiran liikunnasta.

Koulutus kestää 2x45min. Koulutus sisältää teoriaa, joka liitetään käytännön esimerkkeihin hyvin tiiviisti. Koulutuksessa tuodaan käytännön esimerkein esille kuinka koiran rakenne vaikuttaa koiran seisonnan tukipintaan, kaulan asentoon/pituuteen, koiran selkälinjaan, koiran liikkeisiin sekä rakenteen kestävyyteen koiran käyttötarkoituksessa.

Koulutuksen tavoite on aukaista silmiä mm. seuraavista asioista. Mitkä rakenteen asiat ovat sellaisia että ne vaikuttavat koiran kestävyyteen metsästyksessä, palveluskoiralajeissa, agilityssä jne.? Mitkä rakenteen asiat ovat sellaisia että ne voivat oireilla koiran päivittäisessä elämässä esimerkiksi kiputiloina tai yllättävinä aggressioina? Miksi joku koira on vain  niin vaikea saada liikkumaan näyttelykehässä kauniisti tai miksi  jonkun koiran on niin vaikea seistä näyttelyasennossa?

Koulutus soveltuu niin pitkän linjan koiran kasvattajille, koiranäyttely handlereille, koira harrastajille, käyttökoirien kouluttajille kuin ensimmäisen koiran omistajalle. Eli kaikille, jotka haluavat ymmärtää koiran rakenteesta ja rakenteen vaikutuksesta.

Koulutukseen voit tuoda koirasi esimerkkikoiraksi. Esimerkkikoiralle vaatimukset ovat seuraavat:

  • kirjoita ilmoittautumiseen lomakkeessa kysytyt tiedot koirasta (jos tulet ilman koiraa, niin näitä koiran tietoja ei tarvitse täyttää)
  • koiran tulee olla terve ja sillä tulee olla voimassa olevat SKL:n ohjeistuksen mukaiset rokotukset
  • koiran tulee sietää useiden vieraiden ihmisten käsittelyä (ei ihmis arkoja tai aggressiivisia koiria)
  • koiralla tulee olla mukanaan näyttelyhäkki, johon se rauhoittuu silloin kun kyseisen koiran vuoro ei ole olla esimerkkinä
  • hallissa on 20€ sottapyttymaksu. Koira tulee ulkoiluttaa hyvin ennen halliin tuloa ja käyttää tarvittaessa myös koulutuksen aikana ulkona tarpeillaan
  • omistajan on kestettävä koko yleisön kuullen kritiikki koiransa rakenteen yksityiskohdista. Koiria ei arvostella koulutuksessa rotumääritelmän mukaisesti vaan niiden anatomista rakennetta avataan silmämääräisesti. Kukaan koira ei ole täydellinen, joten varmasti jokaisesta koirasta löytyy jotain kritiikkiä.
X