Pentukurssi, lauantaisin (elo-lokakuu)

85,00  / kurssi

Onko tullut ostettua koiranpentu? Nyt pitäisi sitten päästä tekemään pennun kanssa jotain? Kaikkihan tietävät että nuorena ne on hommat aloitettava ettei kotona ole muutaman kuukauden päästä hirviö koiran vaatteissa.

No Gremlin on pentukurssi kaikille 7 vkoa – 8kk ikähaarukkaan mahtuville koiranpennuille. Kurssilla tehdään erilaisia teknisen kouluttamisen harjoituksia, kontaktia, rauhoittumista ja muita perustaitoja, mutta tärkein asia kurssilla on saada koira keskittymään ohjaajaansa ympärilläolevasta häiriöstä huolimatta.

Kurssi järjestetään lauantaisin klo 11:00. Kurssin päivämäärät ovat 27.8., 3.9., 17.9. ja 1.10. Kurssi pidetään lämpimässä koulutushallissa, Hokkashallissa.

Kurssille osallistuja otathan huomioon voimassa olevat mahdolliset ohjeet kokoontumisista, turvaetäisyyksistä, käsihygieniasta jne. Sairaana tai altistuneena ei saa ohjaaja osallistua kurssille.

 

Kurssin pitää eläintenkouluttaja at Kaija Seppänen Suomussalmelta. Alla Kaijan esittely:

Koirat ovat olleet elämässäni lapsuudesta lähtien. Ensimmäinen ”oma koirani” oli vuonna 2005 tullut espanjanvesikoira Diva, joka opetti mitä kaikkea koiran kanssa voikaan puuhata. Niin kuin aina ensimmäisen koiran kanssa, kaikki tieto ja oppi tuli kantapään kautta. Diva kuitenkin antoi pontta lähteä opiskelemaan koiraa, ja kasvattajaperustutkinnon suoritin 2006, josta alkoi omien vesiäisten kasvatus. Mukaan on mahtunut myös muutama suomen pystykorvapentue. Eläintenkouluttajaksi (at) valmistuin KAO:lta 2011. Samaisena vuonna suoritin myös trimmauskurssin.  DOBO ohjaajaksi valmistuin 2013. Erilaisia kursseja olen vetänyt useampia ja on ollut hyvä huomata, miten koulutettavat ovat omaksuneet eettisempiä tapoja kouluttaa koiraa.  

Tällä hetkellä kotona on neljä hännänheiluttajaa. Perrot Taavo ja Tilta, suomen pystykorva Telma sekä syyskuussa 2020 laumaa liittyi kiinanharjakoira Teppo. Taavon kanssa kisataan aktiivisesti TOKOssa, jossa kisaamme EVL luokassa. Tilta on eläkkeellä jo kisakentiltä ja Telma on mieheni mehtuukaveri. Tepon kanssa olemme aloittaneet TOKO kiemuroiden vääntämisen. Koira harrastuksiin kuuluu myös omatoiminen agility, doboilu sekä toiminnallisten harjoitteiden tekeminen Taavon, Tiltan ja Tepon kanssa.

Sosionomiksi valmistuin Lapin AMK:sta 2018. Työ sosiaalialalla on antanut mahdollisuuden ottaa myös oma koira työhön mukaan. Taavon kanssa käytiin koira-avusteinen koulutus Oulussa 2018, jossa Taavo suoritti hyväksytysti soveltuvuuskokeen.

 

Kantavat mottoni ja sanontani ovat

 

Koirasta on se suuri ilo,

että kun sen kanssa heittäytyy höperöksi,

se ei ainoastaan pidättäydy panettelusta,

vaan heittäytyy höperöksi itsekin.

–       Samuel Butler

paikat loppu

X