TOKO alkeet maalis-huhtikuu

85,00  / kurssi

TOKO eli Tottelevaisuuskoe. Oletko haavaillut koirasi kanssa tottelevaisuuskokeista? Oletko tehnyt jo pohjia tottelevaisuuskokeen liikkeille, mutta tarvitsisit lisää vinkkejä koulutuksen etenemiseen ja suoritusvarmuuden luomiseen? Ilmoittaudu mukaan TOKO alkeet kurssille. TOKO alokasluokan liikkeet ovat:

  • Paikalla makaaminen 1min (ryhmäliike)
  • Seuraaminen
  • Maahanmeno seuraamisen yhteydessä
  • Luoksetulo
  • Noutoesineen pitäminen
  • Kauko-ohjaus
  • Estehyppy

Kurssi järjestetään lauantaisin klo 14:00. Kurssin päivämäärät ovat 6.3., 20.3., 10.4. ja 24.4. Kurssi pidetään lämpimässä koulutushallissa, Hokkashallissa. Hokkashalli sijaitsee Eläinsairaala Countrypoliksen takana.

Kurssille osallistuja otathan huomioon voimassa olevat ohjeet kokoontumisista, turvaetäisyyksistä, käsihygieniasta jne. Sairaana tai altistuneena ei saa ohjaaja osallistua kurssille.

Kurssin pitää eläintenkouluttaja at Kaija Seppänen Suomussalmelta. Alla Kaijan esittely:

Koirat ovat olleet elämässäni lapsuudesta lähtien. Ensimmäinen ”oma koirani” oli vuonna 2005 tullut espanjanvesikoira Diva, joka opetti mitä kaikkea koiran kanssa voikaan puuhata. Niin kuin aina ensimmäisen koiran kanssa, kaikki tieto ja oppi tuli kantapään kautta. Diva kuitenkin antoi pontta lähteä opiskelemaan koiraa, ja kasvattajaperustutkinnon suoritin 2006, josta alkoi omien vesiäisten kasvatus. Mukaan on mahtunut myös muutama suomen pystykorvapentue. Eläintenkouluttajaksi (at) valmistuin KAO:lta 2011. Samaisena vuonna suoritin myös trimmauskurssin.  DOBO ohjaajaksi valmistuin 2013. Erilaisia kursseja olen vetänyt useampia ja on ollut hyvä huomata, miten koulutettavat ovat omaksuneet eettisempiä tapoja kouluttaa koiraa.  

Tällä hetkellä kotona on neljä hännänheiluttajaa. Perrot Taavo ja Tilta, suomen pystykorva Telma sekä syyskuussa 2020 laumaa liittyi kiinanharjakoira Teppo. Taavon kanssa kisataan aktiivisesti TOKOssa, jossa kisaamme EVL luokassa. Tilta on eläkkeellä jo kisakentiltä ja Telma on mieheni mehtuukaveri. Tepon kanssa olemme aloittaneet TOKO kiemuroiden vääntämisen. Koira harrastuksiin kuuluu myös omatoiminen agility, doboilu sekä toiminnallisten harjoitteiden tekeminen Taavon, Tiltan ja Tepon kanssa.

Sosionomiksi valmistuin Lapin AMK:sta 2018. Työ sosiaalialalla on antanut mahdollisuuden ottaa myös oma koira työhön mukaan. Taavon kanssa käytiin koira-avusteinen koulutus Oulussa 2018, jossa Taavo suoritti hyväksytysti soveltuvuuskokeen.

 

Kantavat mottoni ja sanontani ovat

 

Koirasta on se suuri ilo,

että kun sen kanssa heittäytyy höperöksi,

se ei ainoastaan pidättäydy panettelusta,

vaan heittäytyy höperöksi itsekin.

–       Samuel Butler

1 paikkaa jäljellä

X